Pigmentvlekken gezicht

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken zijn donkere vlekjes op de huid die niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. De reden van verwijdering ervan ligt dan ook echt in het feit dat men de vlekjes over het algemeen niet echt mooi vindt. Dat is te begrijpen, vooral wanneer de pigmentvlekjes groot en vol in het zicht zitten. Tegenwoordig zijn er tal van manieren om pigmentvlekken te verwijderen. In dit artikel gaan we het hebben over pigmentvlekken in het gezicht en op de rug.

Pigmentvlekken gezicht

Pigmentvlekken in het gezicht komen heel veel voor. Dat komt omdat het gezicht iedere dag in de zon komt. Het is namelijk zo dat alle plekken zoals handen, hals, nek en het gezicht dagelijks in de zon komen en hierdoor vatbaarder zijn voor pigmentstoringen in de huid. Het is belangrijk om pigmentvlekjes te voorkomen, probeer er daarom voor te zorgen dat je deze gebieden goed beschermd tegen de zon. Hiervoor kun je een zonnefactor gebruiken, maar kun je ook kiezen voor een dagcrème met spf. Let er wel altijd op dat je minimaal spf 30 gebruikt. Lager bied te weinig bescherming.

Pigmentvlekken rug en decolleté

Pigmentvlekjes kunnen ook voorkomen op de rug. Vaak ligt de oorzaak hier aan acne of puistjes. Mannen en vrouwen met een licht tot donker getinte huid hebben hier meer last van dan mensen met een blanke huid. De precieze oorzaak is onduidelijk, echter is er wel een verband tussen acne en deze donkere pigmentvlekken op de rug.

Om de pigmentvlekken op rug te behandelen wordt aangeraden om ermee de zon in te gaan. Zo voed je je huid met vitamine D en kleurt deze tevens bij. Hierdoor zullen de donkere vlekken minder opvallen.

Lees hier alles over pigmentvlekken verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>